• Hva er Rødstrupe?

  Hva er Rødstrupe?

  Rødstrupe er en norsk-boliviansk organisasjon som arbeider med hjelpeprosjekter og menneskerettigheter i Bolivia. Vi ønsker å bidra til å redusere fattigdom og bedre vilkårene for bolivianske barn, gjennom å forbedre livskvaliteten for familier på landsbygda og i byen.
 • Hjelpen kommer frem!

  Hjelpen kommer frem!

  Vårt mål er å holde administrasjonsutgiftene på et meget lavt nivå, slik at DIN hjelp virkelig kommer frem dit den skal.
 • La barn være barn

  La barn være barn

  Rødstrupe arbeider for å fremme menneskerettigheter i Bolivia, forbedre livskvaliteten for familier og styrke beskyttelsen av bolivianske barn.
 • 1
 • 2
 • 3

Rett til utdanning

Barnet har rett til å gå på skole og få utdanning. Grunnutdanningen skal være gratis. Staten skal sørge for forskjellige former for videregående utdanning og arbeide for å minske antallet barn som ikke fullfører skolegangen. Staten skal også fremme internasjonalt samarbeid om utdanning og ta hensyn til utviklingslandenes behov.

derecho al estudio

Les mer om barnekonvensjonen hos UNICEF.

Illustrasjon av Frank Arbelo.

Rødstrupe

 
Hva er Rødstrupe?

Hva er Rødstrupe?

Rødstrupe er en norsk-boliviansk organisasjon som jobber med hjelpeprosjekter i Bolivia. Hovedformålet vårt er formidling, påvirkningsarbeid og fremme av menneskerettigheter i Bolivia, med sikte på å oppmuntre og hjelpe til å forbedre livskvaliteten for familier på landsbygda, i marginale urbane områder og i byen for å styrke beskyttelsen av bolivianske barn, og redusere fattigdom gjennom utvikling og gjennomføring av aktiviteter og prosjekter.

Navnet Rødstrupe symboliserer styrken som til og med små individer kan vise når det er nødvendig, akkurat som fuglen med samme navn som gjerne overvintrer i det kalde klimaet i nord. Barn har en utrolig kapasitet til å vise styrke når det kreves, og til å komme videre til tross for motgangen som mange av dem møter. Og det betyr ikke at vi skal la dem klare seg selv, men at vi som voksne må vise en enda større styrke for å la barna leve som barn, og ikke bli innblandet i de voksnes verden for tidlig.

Les mer...

Logg Inn