• Hva er Rødstrupe?

  Hva er Rødstrupe?

  Rødstrupe er en norsk-boliviansk organisasjon som arbeider med hjelpeprosjekter og menneskerettigheter i Bolivia. Vi ønsker å bidra til å redusere fattigdom og bedre vilkårene for bolivianske barn, gjennom å forbedre livskvaliteten for familier på landsbygda og i byen.
 • Hjelpen kommer frem!

  Hjelpen kommer frem!

  Vårt mål er å holde administrasjonsutgiftene på et meget lavt nivå, slik at DIN hjelp virkelig kommer frem dit den skal.
 • La barn være barn

  La barn være barn

  Rødstrupe arbeider for å fremme menneskerettigheter i Bolivia, forbedre livskvaliteten for familier og styrke beskyttelsen av bolivianske barn.
 • 1
 • 2
 • 3

120 smil til jul

Det begynner å bli en tradisjon at Rødstrupe deler ut julegaver til gatebarn og barn som jobber på gaten med foreldrene sine i juletiden. Slik ble det også i år, og vi valgte 6. januar til å foreta årets utdeling. Gavene er fått eller kjøpt av Rødstrupe i løpet av året som gikk.

Været (regn) gjorde at vi måtte foreta utdelingen over to dager siden mange søkte ly, men vi fant likevel mange som satt og solgte frukt eller gikk rundt med en bøtte ferskensaft, alltid med ett eller flere barn med seg. De fleste var for sjenerte til å ville bli fotografert, men like fullt var alle glade for en liten prat, og vi ble tilbudt både frukt, grønnsaker og drikke av smilende damer. Vi insisterte alltid på å kjøpe varene - det er jo ikke meningen å ta imot gaver fra noen som ikke har nok til sine egne engang - men vi greide ikke alltid å få dem til å ta imot betaling.

Alt i alt ble omtrent 10 dusin gaver delt ut til barn i alle aldre.

Vi benytter herved sjansen til å takke alle som har støttet i 2017, og ønsker alle et strålende 2018!

Rødstrupe

 
Hva er Rødstrupe?

Hva er Rødstrupe?

Rødstrupe er en norsk-boliviansk organisasjon som jobber med hjelpeprosjekter i Bolivia. Hovedformålet vårt er formidling, påvirkningsarbeid og fremme av menneskerettigheter i Bolivia, med sikte på å oppmuntre og hjelpe til å forbedre livskvaliteten for familier på landsbygda, i marginale urbane områder og i byen for å styrke beskyttelsen av bolivianske barn, og redusere fattigdom gjennom utvikling og gjennomføring av aktiviteter og prosjekter.

Navnet Rødstrupe symboliserer styrken som til og med små individer kan vise når det er nødvendig, akkurat som fuglen med samme navn som gjerne overvintrer i det kalde klimaet i nord. Barn har en utrolig kapasitet til å vise styrke når det kreves, og til å komme videre til tross for motgangen som mange av dem møter. Og det betyr ikke at vi skal la dem klare seg selv, men at vi som voksne må vise en enda større styrke for å la barna leve som barn, og ikke bli innblandet i de voksnes verden for tidlig.

Les mer...

Logg Inn