• Hva er Rødstrupe?

  Hva er Rødstrupe?

  Rødstrupe er en norsk-boliviansk organisasjon som arbeider med hjelpeprosjekter og menneskerettigheter i Bolivia. Vi ønsker å bidra til å redusere fattigdom og bedre vilkårene for bolivianske barn, gjennom å forbedre livskvaliteten for familier på landsbygda og i byen.
 • Hjelpen kommer frem!

  Hjelpen kommer frem!

  Vårt mål er å holde administrasjonsutgiftene på et meget lavt nivå, slik at DIN hjelp virkelig kommer frem dit den skal.
 • La barn være barn

  La barn være barn

  Rødstrupe arbeider for å fremme menneskerettigheter i Bolivia, forbedre livskvaliteten for familier og styrke beskyttelsen av bolivianske barn.
 • 1
 • 2
 • 3

Tre døde av blødningsfeber i Bolivia

Helsedepartementet i Bolivia bekreftet forrige onsdag at viruset som nå har tatt livet av tre personer i Bolivia er arenaviruset, som forårsaker hemorragisk feber (blødningsfeber). I tillegg til de tre døde er tilstanden kritisk for en lege, og tre pasienter til holdes under observasjon.

Legeforeningen i La Paz krever at regjeringen utsteder helsevarsel i Caranavi, der viruset først ble oppdaget, men myndighetene mener at situasjonen ikke er så alvorlig enda. 

Legeforeningen har vedtatt å holde en nasjonalstreik på fredag for å kreve resurser til 8000 nye arbeidsplasser og en investering på 200 millioner dollar til helsesektoren. Til disse kravene er det nå lagt til krav om bedre arbeidsforhold for å unngå å gjenta hva som skjedde med Cuellar og Vidales, de to legene som døde etter å ha blitt smittet av en pasient.

Rødstrupe

 
Hva er Rødstrupe?

Hva er Rødstrupe?

Rødstrupe er en norsk-boliviansk organisasjon som jobber med hjelpeprosjekter i Bolivia. Hovedformålet vårt er formidling, påvirkningsarbeid og fremme av menneskerettigheter i Bolivia, med sikte på å oppmuntre og hjelpe til å forbedre livskvaliteten for familier på landsbygda, i marginale urbane områder og i byen for å styrke beskyttelsen av bolivianske barn, og redusere fattigdom gjennom utvikling og gjennomføring av aktiviteter og prosjekter.

Navnet Rødstrupe symboliserer styrken som til og med små individer kan vise når det er nødvendig, akkurat som fuglen med samme navn som gjerne overvintrer i det kalde klimaet i nord. Barn har en utrolig kapasitet til å vise styrke når det kreves, og til å komme videre til tross for motgangen som mange av dem møter. Og det betyr ikke at vi skal la dem klare seg selv, men at vi som voksne må vise en enda større styrke for å la barna leve som barn, og ikke bli innblandet i de voksnes verden for tidlig.

Les mer...

Logg Inn