Påske, Barnas Dag og Karantene

I dag er barnas dag i Bolivia. Bolivianske barn er imponerende, og mange møter verdens smerte når de vokser opp. De vokser også opp med foreldrenes bekymringer, og mange må hoppe over barndommens uskyld altfor fort. Alt dette fører til at de lærer betydningen av empati, og å nyte alle livets detaljer.

Det er vanskelig å se barn som jobber, for i Bolivia finner man barn som selger på gaten, vasker biler, pusser sko, bærer tunge handleposer, hjelper byggmestere, bærer murstein, hjelper foreldrene i butikken y mye mer. I tillegg gjør de lekser der de er, med dårlig gatebelysning og redusert plass. Mange underholder også familien, passer småsøsken, lager mat, og i noen tilfeller passer de også på syke foreldre.

Bolivianske barn, som alle andre barn i verden, fortjener en barndom full av lek, moro, læring, beskyttelse og kjærlighet, men mange steder i verden er det ikke slik.

Denne karantenen er vanskelig for barna, ikke fordi det ikke er lov å gå ut, men fordi mange er innestengt i et lite rom med jordvegger sammen med hele familien, uten tilgang til bekvemeligheter som TV og internett, og de ser hvordan foreldrene sliter med å skaffe mat. Tenk på det du har med deg mens du sitter i karantene.

Send derfor dine bønner og dine gode ønsker om at verdens barn slipper sorg, bekymring og smerte, og at de fylles med kjærlighet og trygghet, så de kan fortsette å være barn så lenge som mulig.

Del våre følelser, gjør det du kan for å gjøre verden mer empatisk, slik at barna kan lære at alle er like, og at alle fortjener samme respekt. På den måten kan vi kanskje redusere avstanden mellom samfunnene.

Gratulerer med Barnas Dag!

God Påske!

Og husk den virkelige betydningen av påsketiden – Jesus oppstandelse

Logg Inn