Barn som fikk hjelp i september

2. okt 2013

Rødstrupe
Rødstrupe

Hver gang vi besøker barnesykehuset treffer vi familier som trenger hjelp, det er veldig vanskelig å velge hvem vi skal hjelpe, men vi må ta valg og hjelpe barn som har akutt behov.

{loadposition AddThis} Rødstrupe på barnesykehuset

Hver gang vi besøker barnesykehuset treffer vi familier som trenger hjelp, det er veldig vanskelig å velge hvem vi skal hjelpe, men vi må ta valg og hjelpe barn som har akutt behov.

Den siste uka har vi hjulpet to barn. Den første er Kevin Alexander, han er 11 år og har nyresvikt. Han bor sammen med moren sin og har tre søsken, moren jobbet som hushjelp og tjente 600 kr/mnd. Men siden Kevin ble syk måtte hun slutte å jobbe. Faren til barna forlot dem for tre år siden, og tar ikke ansvar for barna. Moren fortalte også at hun ikke har muligheter til å kjøpe nok mat til barna.

Rødstrupe hjalp Kevin med innleggelse på sykehuset, nå får han behandlingen han trenger, men legen følger nøye med på hvordan tilstanden utvikler seg for å bestemme om Kevin trenger en operasjon eller ikke.

Vi ble også kjent med en liten jente på 6 år som heter Judith, hun var på intensivavdelingen inntil for et par dager siden på grunn av bukhinnebetennelse. Faren hennes fortalte:

Vi trodde hun skulle dø, det er det verste en far kan oppleve, men nå takker jeg Gud for at dattera mi er bedre og at operasjonen gikk bra, og for at han sender mennesker som hjelper oss med utgiftene.

Han jobber som bussjåfør fra klokka 05.00 til 21.00, og tjener ca. 1900 kr/mnd. Han er lei seg for at får lite tid med barna sine, kona hans tar seg alltid av dem, og bestemte han seg for å bli sammen med henne på sykehuset, så han kan bruke tid med henne og se henne bli helt frisk. Men det er ikke bare lett fordi regningen har vokst til mer en 13.000 kr. Og han er bekymret og tenker hvem skal passe på lille Judith når han er på jobb igjen, siden kona hans er hjemme med de to andre barna, og de ikke har annen familie som kan hjelpe.

Rødstrupe hjalp barna med utgifter til bl.a. tomografi og blodoverføring. Vi ønsker å dele vår bekymring for barna på sykehuset, og innkalle alle som vil være en del av denne delen av verden der mange trenger hjelp. Livet er alt for kort til å tenke lenge, la barna være barn.

Barnas Dag i Bolivia – 12. april

12. april hvert år er Barnas Dag i Bolivia. Dagen ble innstiftet 11. april 1955 av president Dr. Víctor Paz Estensoro. På denne måten fulgte Bolivia anbefalingene fra Organisasjonen for amerikanske stater (OAS) og UNICEF, som 12. april 1952 hadde utarbeidet...

Flere matposer til de som trenger det

Covid-pandemien fortsetter å gjøre livet vanskelig for de fleste av verdens beboere, og det ser ikke ut til at situasjonen kommer til å bedre seg med det første. Som det dessverre ofte blir er det de svakeste og mest utsatte som er dårligst stilt til å møte problemer....

Fjernundervisning på gata i La Paz

Et bilde av et barn som har fjernundervisning, mens moren jobber med å selge biosikkerhetsmateriale på gatene i La Paz, begynte nylig å sirkulere på sosiale medier og i bolivianske aviser. Moren til barnet holder mobiltelefonen for å hjelpe sitt barn for at han skal...

Matutdeling – håp og hengivenhet

Vi er i de første ukene av skoleåret her i Bolivia, og mange foreldre bekymrer seg for internett og elektroniske enheter slik at barna deres kan få virtuell undervisning. Ikke alle har mobiltelefon, eller penger å betale for internett, og i tillegg er mange bekymret...

«Det er som en krigssone» sier lege om sykehusene i La Paz.

Det er mangel på medisiner og sykehuspersonale, og stadig flere familier mister sine kjære som følge av Coronaviruset. «De som kan bli hjemme bør holde seg hjemme, for sykehusene er som krigssoner» - med slike ord beskriver Alejandro Enríques situasjonen på sykehuset...
Rødstrupe logo

Hjelp oss å hjelpe

Hansinegata 15, 3140 Nøtterøy