Barn som fikk hjelp i september

2. okt 2013

Rødstrupe
Rødstrupe

Hver gang vi besøker barnesykehuset treffer vi familier som trenger hjelp, det er veldig vanskelig å velge hvem vi skal hjelpe, men vi må ta valg og hjelpe barn som har akutt behov.

{loadposition AddThis} Rødstrupe på barnesykehuset

Hver gang vi besøker barnesykehuset treffer vi familier som trenger hjelp, det er veldig vanskelig å velge hvem vi skal hjelpe, men vi må ta valg og hjelpe barn som har akutt behov.

Den siste uka har vi hjulpet to barn. Den første er Kevin Alexander, han er 11 år og har nyresvikt. Han bor sammen med moren sin og har tre søsken, moren jobbet som hushjelp og tjente 600 kr/mnd. Men siden Kevin ble syk måtte hun slutte å jobbe. Faren til barna forlot dem for tre år siden, og tar ikke ansvar for barna. Moren fortalte også at hun ikke har muligheter til å kjøpe nok mat til barna.

Rødstrupe hjalp Kevin med innleggelse på sykehuset, nå får han behandlingen han trenger, men legen følger nøye med på hvordan tilstanden utvikler seg for å bestemme om Kevin trenger en operasjon eller ikke.

Vi ble også kjent med en liten jente på 6 år som heter Judith, hun var på intensivavdelingen inntil for et par dager siden på grunn av bukhinnebetennelse. Faren hennes fortalte:

Vi trodde hun skulle dø, det er det verste en far kan oppleve, men nå takker jeg Gud for at dattera mi er bedre og at operasjonen gikk bra, og for at han sender mennesker som hjelper oss med utgiftene.

Han jobber som bussjåfør fra klokka 05.00 til 21.00, og tjener ca. 1900 kr/mnd. Han er lei seg for at får lite tid med barna sine, kona hans tar seg alltid av dem, og bestemte han seg for å bli sammen med henne på sykehuset, så han kan bruke tid med henne og se henne bli helt frisk. Men det er ikke bare lett fordi regningen har vokst til mer en 13.000 kr. Og han er bekymret og tenker hvem skal passe på lille Judith når han er på jobb igjen, siden kona hans er hjemme med de to andre barna, og de ikke har annen familie som kan hjelpe.

Rødstrupe hjalp barna med utgifter til bl.a. tomografi og blodoverføring. Vi ønsker å dele vår bekymring for barna på sykehuset, og innkalle alle som vil være en del av denne delen av verden der mange trenger hjelp. Livet er alt for kort til å tenke lenge, la barna være barn.

Kaffekampanje

Hva føler du når du drikker en god kopp kaffe? Glede, positivitet, energi? Du kan dele disse følelsene med noen i Bolivia med en symbolsk kopp kaffe. Den symbolske kaffen blir til mat, klær eller medisiner til en som virkelig trenger det. Send oss et valgfritt beløp...

Folk trenger å vite at de ikke er alene

Antallet tilfeller av COVID-19 øker dessverre kraftig i Bolivia. Tilgangen til medisiner, behandling og sykehusplasser er nå svært begrenset. Vi i Rødstrupe synes derfor det er ekstra viktig å fortsette med utdelingen av våre matposer. Det er en liten men viktig hjelp...

Vi begynner året med gode nyheter

Vi begynner det nye året med noen gode nyheter. Vi har støttet to familier som har hatt en ekstra vanskelig tid i desember. En far på El Alto måtte legges inn på sykehus i begynnelsen av desember. Han hadde Facialisparese (delvis lammelse av ansiktet), og var svært...

Bursdagsfeiring for Rødstrupe

Denne 19. desember var bursdagen til grunnleggeren av Rødstrupe, og hun ønsket å gjøre en fin aktivitet på dagen. I samarbeid med en kontakt i Cochabamba har Rødstrupe kjøpt 50 middager som er delt ut på gata i Cochabamba, og de neste dagene skal vi gjøre det samme i...

Rødstrupes Juleposer 2020

Rødstrupe ønsker å gi noen av familiene på gata i La Paz en litt bedre jul, og derfor forbereder vi – akkurat som tidligere år –juleposer med matvarer som vi deler ut i desember. Juleposene inneholder næringsrik mat som quinoa, fullkornsris, linser, havregryn og andre...
Rødstrupe logo

Hjelp oss å hjelpe

Hansinegata 15, 3140 Nøtterøy