Barn som fikk hjelp i september

2. okt 2013

Rødstrupe

Hver gang vi besøker barnesykehuset treffer vi familier som trenger hjelp, det er veldig vanskelig å velge hvem vi skal hjelpe, men vi må ta valg og hjelpe barn som har akutt behov.

{loadposition AddThis} Rødstrupe på barnesykehuset

Hver gang vi besøker barnesykehuset treffer vi familier som trenger hjelp, det er veldig vanskelig å velge hvem vi skal hjelpe, men vi må ta valg og hjelpe barn som har akutt behov.

Den siste uka har vi hjulpet to barn. Den første er Kevin Alexander, han er 11 år og har nyresvikt. Han bor sammen med moren sin og har tre søsken, moren jobbet som hushjelp og tjente 600 kr/mnd. Men siden Kevin ble syk måtte hun slutte å jobbe. Faren til barna forlot dem for tre år siden, og tar ikke ansvar for barna. Moren fortalte også at hun ikke har muligheter til å kjøpe nok mat til barna.

Rødstrupe hjalp Kevin med innleggelse på sykehuset, nå får han behandlingen han trenger, men legen følger nøye med på hvordan tilstanden utvikler seg for å bestemme om Kevin trenger en operasjon eller ikke.

Vi ble også kjent med en liten jente på 6 år som heter Judith, hun var på intensivavdelingen inntil for et par dager siden på grunn av bukhinnebetennelse. Faren hennes fortalte:

Vi trodde hun skulle dø, det er det verste en far kan oppleve, men nå takker jeg Gud for at dattera mi er bedre og at operasjonen gikk bra, og for at han sender mennesker som hjelper oss med utgiftene.

Han jobber som bussjåfør fra klokka 05.00 til 21.00, og tjener ca. 1900 kr/mnd. Han er lei seg for at får lite tid med barna sine, kona hans tar seg alltid av dem, og bestemte han seg for å bli sammen med henne på sykehuset, så han kan bruke tid med henne og se henne bli helt frisk. Men det er ikke bare lett fordi regningen har vokst til mer en 13.000 kr. Og han er bekymret og tenker hvem skal passe på lille Judith når han er på jobb igjen, siden kona hans er hjemme med de to andre barna, og de ikke har annen familie som kan hjelpe.

Rødstrupe hjalp barna med utgifter til bl.a. tomografi og blodoverføring. Vi ønsker å dele vår bekymring for barna på sykehuset, og innkalle alle som vil være en del av denne delen av verden der mange trenger hjelp. Livet er alt for kort til å tenke lenge, la barna være barn.

Takk for støtten

https://youtu.be/ZB6NLFWEJzY Hver og en av dere som støtter Rødstrupe gjør en stor forskjell for vårt arbeid i Bolivia. Det betyr utrolig mye for oss, og denne gangen vil vi rette en ekstra stor takk til Bakketun folkehøgskole, som igjen har sendt et hyggelig bidrag....

Hvordan fyller vi matposene?

Vi i Rødstrupe har delt ut mange matposer i løpet av de siste månedene. Med strenge restriksjoner og karantene i Bolivia har situasjonen vært svært vanskelig for de som jobber på gata. Og situasjonen har ikke blitt bedre, og derfor håper vi å kunne fortsette å...

Utdanningen flyttes fra klasserom til radio og TV

Hver tirsdag og torsdag kl. 15:00 blir alle hjemmene i Copacabana – ved Titikakasjøen – koblet sammen i et og samme nettverk. På markedet, på stranda og i hjemmene stiller alle sine radioer og TV-er på samme kanal. Og det er fordi «Aprendemos en casa» (Vi lærer...

Hvem laget 50 middager for Rødstrupe?

Her presenterer vi litt bakgrunnshistorie for de 50 middagene vi delte ut forrige uke. Initiativet kom fra en mor som befinner seg i en komplisert situasjon for øyeblikket. Hun trenger en hasteoperasjon, og det er planlagt at hun skal innlegges og opereres...

50 middager for å spre håp

Det finnes alltid flere måter man kan hjelpe. Rødstrupe har delt ut 50 porsjoner med mat til trengende på gaten i La Paz. Vi vil rette en spesiell takk til Andrea og familien hennes, som har samarbeidet med oss for å gjøre denne aktiviteten mulig. Solidaritet og...
Rødstrupe logo

Hjelp oss å hjelpe

Hansinegata 15, 3140 Nøtterøy