Barn som fikk hjelp i september

2. okt 2013

Rødstrupe
Rødstrupe

Hver gang vi besøker barnesykehuset treffer vi familier som trenger hjelp, det er veldig vanskelig å velge hvem vi skal hjelpe, men vi må ta valg og hjelpe barn som har akutt behov.

{loadposition AddThis} Rødstrupe på barnesykehuset

Hver gang vi besøker barnesykehuset treffer vi familier som trenger hjelp, det er veldig vanskelig å velge hvem vi skal hjelpe, men vi må ta valg og hjelpe barn som har akutt behov.

Den siste uka har vi hjulpet to barn. Den første er Kevin Alexander, han er 11 år og har nyresvikt. Han bor sammen med moren sin og har tre søsken, moren jobbet som hushjelp og tjente 600 kr/mnd. Men siden Kevin ble syk måtte hun slutte å jobbe. Faren til barna forlot dem for tre år siden, og tar ikke ansvar for barna. Moren fortalte også at hun ikke har muligheter til å kjøpe nok mat til barna.

Rødstrupe hjalp Kevin med innleggelse på sykehuset, nå får han behandlingen han trenger, men legen følger nøye med på hvordan tilstanden utvikler seg for å bestemme om Kevin trenger en operasjon eller ikke.

Vi ble også kjent med en liten jente på 6 år som heter Judith, hun var på intensivavdelingen inntil for et par dager siden på grunn av bukhinnebetennelse. Faren hennes fortalte:

Vi trodde hun skulle dø, det er det verste en far kan oppleve, men nå takker jeg Gud for at dattera mi er bedre og at operasjonen gikk bra, og for at han sender mennesker som hjelper oss med utgiftene.

Han jobber som bussjåfør fra klokka 05.00 til 21.00, og tjener ca. 1900 kr/mnd. Han er lei seg for at får lite tid med barna sine, kona hans tar seg alltid av dem, og bestemte han seg for å bli sammen med henne på sykehuset, så han kan bruke tid med henne og se henne bli helt frisk. Men det er ikke bare lett fordi regningen har vokst til mer en 13.000 kr. Og han er bekymret og tenker hvem skal passe på lille Judith når han er på jobb igjen, siden kona hans er hjemme med de to andre barna, og de ikke har annen familie som kan hjelpe.

Rødstrupe hjalp barna med utgifter til bl.a. tomografi og blodoverføring. Vi ønsker å dele vår bekymring for barna på sykehuset, og innkalle alle som vil være en del av denne delen av verden der mange trenger hjelp. Livet er alt for kort til å tenke lenge, la barna være barn.

Syv foreldreløse barn

Etter å ha lest en trist nyhet i avisen om 7 søsken som ble foreldreløse etter at moren og bestemoren døde, besøkte Rødstrupe dem. De mistet dessverre moren sin i fjor, og bestemoren tok seg av barna. Men for to måneder siden døde også bestemoren, og nå er det den...

Utdeling av rengjøringsartikler

Rødstrupe fortsetter å dele ut pakker med rengjøringsartikler som såpe, munnbind, alkohol til desinfisering og andre produkter til vask og rengjøring. Disse pakkene blir fortløpende delt ut av oss og av helsepersonale på utvalgte helsestasjoner til familier som har...

Hjelp til en liten engel

En liten gutt med Downs Syndrom som heter Antonio fikk dessverre COVID. Dette skjedde i en liten by i en tropisk del av Bolivia, hvor tilgang til medisiner og leger er mye mer begrenset enn i større byer. Det var vanskelige tider, for gutten ble syk akkurat når...

Gratulerer med dagen, Eirin

I dag fyller Eirin år, og Rødstrupe ønsker å sende en stor bursdagshilsen. Eirin har vært en viktig del av Rødstrupe helt siden starten, og var en av oss 3 som var med på å grunnlegge den frivillige organisasjonen i 2011. Hun har vært i Bolivia og sett med egne øyne...

Personlig Verneutstyr (PVU)​ til helsesenter i La Paz

Takket være din støtte har Rødstrupe kunnet donere en pakke med personlig verneutstyr til arbeiderne på et helsesenter i La Paz. Dette er personene som deler ut posene med hygieneartikler som vi laget tidligere. Ettersom de er mye i direkte kontakt med familier er det...
Rødstrupe logo

Hjelp oss å hjelpe

Hansinegata 15, 3140 Nøtterøy