Barnesykehuset i isolat

2. apr 2014

Rødstrupe var på barnesykehuset for å støtte 3 barn, og overraskelsen var stor når to damer som jobber der snakket om et virus og at de var bekymret for å bli smittet.

Jeg ble både nysgjerrig og bekymret, fordi jeg syntes at de burde ha en viss kontroll ved inngangen, men der var det ingen informasjon. Da spurte jeg om det, forklarte damene at en hel avdeling på sykehuset var i isolat, og at sykehuset var i karantene fordi et virus var blitt funnet hos tre barn. Jeg tenkte på alle jeg hilste på når jeg kom, med kyss på kinnet slik man pleier å hilse i Bolivia. Når vi drar til barnesykehuset snakker vi med de som trenger hjelp, med foreldrene, med sosialkontoret, med leger og med barn. Mange av dem er mennesker som trenger en skikkelig klem, og som trenger å vite at de ikke er alene.

{loadposition AddThis}

Jeg sa at jeg ikke fikk høre noe om karantene ved inngangen, og de sa at det bare er personale som jobber der som vet det. Det var tydelig at de ikke ville fortelle så mye, de sa bare at jeg ikke trengte å være bekymret, men at det var bedre å ikke gå til de utsatte avdelingen for øyeblikket.

Når jeg så meg rundt så jeg foreldre som kom innom sykehuset med sine barn for en time med fysioterapi eller med små helseproblemer, og jeg ble enda mer bekymret fordi hvis ingen vet om viruset er det ingen som passer litt ekstra på enkle forebyggende tiltak som håndvask og lignende.
Men vi regner med at barnesykehuset kan passer godt nok på alle som er der.

Vi støttet 3 barn. Hver gang vi besøker pasienter der er vi nødt til å velge de som har størst behov og minst mulighet til å betale behandlingen, men det er alltid vanskelig å velge.

Vi støttet en gutt på 6 år som er innlagt på sykehuset med lungebetennelse. Moren hans er alenemor med 8 barn. Hun selger grønnsaker på markedet. Vi snakket med henne, og det var tydelig at hun som mange andre ikke har fått noen form for seksualundervisning. Hun sa at det er vanskelig å ta seg av alle barna, og at hun ikke vet hva hun skal gjøre for å hjelpe dem. Hun sa hun trodde at jo flere barn hun fikk, desto mer skulle de kunne hjelpe henne med å jobbe.

Rødstrupe jobber også med orientering på steder der vi hjelper.

Et annet barn på 13 år fikk også hjelp, vi betalte for en operasjonen han trengte etter at han brakk leggen sin på jobben. Han jobber som avisselger. Pappa hans fortalte at sønnen vil hjelpe til hjemme, siden de er 7 søsken, og har en stemor som ikke er så veldig glad i dem. Han brakk leggen en dag han gikk for å selge aviser, og plutselig la merke at det var noen som ville rane et annet barn. Han løp for å hjelpe, og noen kom og sparket han så han brakk leggen.

En jente på 13 fikk også hjelp med en nødvendig operasjon, hun brakk armen sin på skolen, har to søsken, og mammaen hennes jobber med vasking. Både hun og søsknene hennes jobber på gata med å selge frukt, mens mamma vasker klær for de som vil ansette henne.

Rødstrupe takker alle som hjelper barna og familiene her i Bolivia.

Folk trenger å vite at de ikke er alene

Antallet tilfeller av COVID-19 øker dessverre kraftig i Bolivia. Tilgangen til medisiner, behandling og sykehusplasser er nå svært begrenset. Vi i Rødstrupe synes derfor det er ekstra viktig å fortsette med utdelingen av våre matposer. Det er en liten men viktig hjelp...

Vi begynner året med gode nyheter

Vi begynner det nye året med noen gode nyheter. Vi har støttet to familier som har hatt en ekstra vanskelig tid i desember. En far på El Alto måtte legges inn på sykehus i begynnelsen av desember. Han hadde Facialisparese (delvis lammelse av ansiktet), og var svært...

Bursdagsfeiring for Rødstrupe

Denne 19. desember var bursdagen til grunnleggeren av Rødstrupe, og hun ønsket å gjøre en fin aktivitet på dagen. I samarbeid med en kontakt i Cochabamba har Rødstrupe kjøpt 50 middager som er delt ut på gata i Cochabamba, og de neste dagene skal vi gjøre det samme i...

Rødstrupes Juleposer 2020

Rødstrupe ønsker å gi noen av familiene på gata i La Paz en litt bedre jul, og derfor forbereder vi – akkurat som tidligere år –juleposer med matvarer som vi deler ut i desember. Juleposene inneholder næringsrik mat som quinoa, fullkornsris, linser, havregryn og andre...

Utdeling av bleier og melk fortsetter

Rødstrupe har handlet inn bleier og melk, og utdelingen fortsetter takket være en bursdagsfeiring der bursdagsbarna ønsket seg en gave til Rødstrupe. Hjelpen kommer frem, og stadig flere nybakte mødre mottar en liten støtte før de forlater sykehuset. Vi jobber i...
Rødstrupe logo

Hjelp oss å hjelpe

Hansinegata 15, 3140 Nøtterøy