Barnesykehuset i isolat

2. apr 2014

Rødstrupe var på barnesykehuset for å støtte 3 barn, og overraskelsen var stor når to damer som jobber der snakket om et virus og at de var bekymret for å bli smittet.

Jeg ble både nysgjerrig og bekymret, fordi jeg syntes at de burde ha en viss kontroll ved inngangen, men der var det ingen informasjon. Da spurte jeg om det, forklarte damene at en hel avdeling på sykehuset var i isolat, og at sykehuset var i karantene fordi et virus var blitt funnet hos tre barn. Jeg tenkte på alle jeg hilste på når jeg kom, med kyss på kinnet slik man pleier å hilse i Bolivia. Når vi drar til barnesykehuset snakker vi med de som trenger hjelp, med foreldrene, med sosialkontoret, med leger og med barn. Mange av dem er mennesker som trenger en skikkelig klem, og som trenger å vite at de ikke er alene.

{loadposition AddThis}

Jeg sa at jeg ikke fikk høre noe om karantene ved inngangen, og de sa at det bare er personale som jobber der som vet det. Det var tydelig at de ikke ville fortelle så mye, de sa bare at jeg ikke trengte å være bekymret, men at det var bedre å ikke gå til de utsatte avdelingen for øyeblikket.

Når jeg så meg rundt så jeg foreldre som kom innom sykehuset med sine barn for en time med fysioterapi eller med små helseproblemer, og jeg ble enda mer bekymret fordi hvis ingen vet om viruset er det ingen som passer litt ekstra på enkle forebyggende tiltak som håndvask og lignende.
Men vi regner med at barnesykehuset kan passer godt nok på alle som er der.

Vi støttet 3 barn. Hver gang vi besøker pasienter der er vi nødt til å velge de som har størst behov og minst mulighet til å betale behandlingen, men det er alltid vanskelig å velge.

Vi støttet en gutt på 6 år som er innlagt på sykehuset med lungebetennelse. Moren hans er alenemor med 8 barn. Hun selger grønnsaker på markedet. Vi snakket med henne, og det var tydelig at hun som mange andre ikke har fått noen form for seksualundervisning. Hun sa at det er vanskelig å ta seg av alle barna, og at hun ikke vet hva hun skal gjøre for å hjelpe dem. Hun sa hun trodde at jo flere barn hun fikk, desto mer skulle de kunne hjelpe henne med å jobbe.

Rødstrupe jobber også med orientering på steder der vi hjelper.

Et annet barn på 13 år fikk også hjelp, vi betalte for en operasjonen han trengte etter at han brakk leggen sin på jobben. Han jobber som avisselger. Pappa hans fortalte at sønnen vil hjelpe til hjemme, siden de er 7 søsken, og har en stemor som ikke er så veldig glad i dem. Han brakk leggen en dag han gikk for å selge aviser, og plutselig la merke at det var noen som ville rane et annet barn. Han løp for å hjelpe, og noen kom og sparket han så han brakk leggen.

En jente på 13 fikk også hjelp med en nødvendig operasjon, hun brakk armen sin på skolen, har to søsken, og mammaen hennes jobber med vasking. Både hun og søsknene hennes jobber på gata med å selge frukt, mens mamma vasker klær for de som vil ansette henne.

Rødstrupe takker alle som hjelper barna og familiene her i Bolivia.

Syv foreldreløse barn

Etter å ha lest en trist nyhet i avisen om 7 søsken som ble foreldreløse etter at moren og bestemoren døde, besøkte Rødstrupe dem. De mistet dessverre moren sin i fjor, og bestemoren tok seg av barna. Men for to måneder siden døde også bestemoren, og nå er det den...

Utdeling av rengjøringsartikler

Rødstrupe fortsetter å dele ut pakker med rengjøringsartikler som såpe, munnbind, alkohol til desinfisering og andre produkter til vask og rengjøring. Disse pakkene blir fortløpende delt ut av oss og av helsepersonale på utvalgte helsestasjoner til familier som har...

Hjelp til en liten engel

En liten gutt med Downs Syndrom som heter Antonio fikk dessverre COVID. Dette skjedde i en liten by i en tropisk del av Bolivia, hvor tilgang til medisiner og leger er mye mer begrenset enn i større byer. Det var vanskelige tider, for gutten ble syk akkurat når...

Gratulerer med dagen, Eirin

I dag fyller Eirin år, og Rødstrupe ønsker å sende en stor bursdagshilsen. Eirin har vært en viktig del av Rødstrupe helt siden starten, og var en av oss 3 som var med på å grunnlegge den frivillige organisasjonen i 2011. Hun har vært i Bolivia og sett med egne øyne...

Personlig Verneutstyr (PVU)​ til helsesenter i La Paz

Takket være din støtte har Rødstrupe kunnet donere en pakke med personlig verneutstyr til arbeiderne på et helsesenter i La Paz. Dette er personene som deler ut posene med hygieneartikler som vi laget tidligere. Ettersom de er mye i direkte kontakt med familier er det...
Rødstrupe logo

Hjelp oss å hjelpe

Hansinegata 15, 3140 Nøtterøy