Støtte utdelt – august 2014

12. aug 2014

Hva er gode resultater for oss i Rødstrupe?

Å gi håp til barn som tror de ikke har noen å tro på, eller til foreldre som føler at det ikke finnes lys i tunnelen, eller en klapp på skulderen til storesøsken som har ansvar for de små i familien.

{loadposition AddThis}

Når vi støtter et barn, hjelper vi en fremtidig voksen som kan vite at mennesker ikke er alene, at vi alle kan jobbe med å bygge en fremtid hvor verdier og handlinger gir oss glede og kjærlighet.

Når vi støtter et barn, vi kan gi en god klem til familien, høre på dem og snakke om det de trenger å lære, å vite eller å høre.

Når vi støtter et barn, lærer vi at det er små mennesker som kan vise oss hva som er feil i verden, fordi barn ikke tenker på rett og galt, de bare gjør det som føles riktig; de er ærlige med verden.

Hvor mange ganger har jeg ikke sett små øyner som vil gråte, og som anstrenger seg for å skjule at de er lei seg. Da lurer jeg på om hva vi voksne mangler for å se at menneskehetens valg avhenger av våre daglige valg. Det er «viljen vår» som kan gjøre en forskjell. Det er vi som velger å gjøre eller ikke gjøre noe, så hva gjør vi for å gi barna en bedre fremtid?

Vi har støttet 5 barn i august, og takket være alle som tror på Rødstrupe får stadig flere barn hjelp.

To av dem hadde en ulykke på skolen.

Victor er 10 år, og han snublet når han var på vei til skolen. Skoene hans var ødelagt og gamle, og når han snublet fikk han et åpent brudd i den venstre foten sin

Moren hans selger brus på gaten, og faren død for en tid tilbake. De er 6 søsken i familien; 3 av dem jobber som skopussere og avisselgere. Rødstrupe besøkte noen av de minste som jobber på gata og så hvordan de klarer å gjøre lekser mens de jobber. De setter seg på et liten benk og legger bøkene i fanget for å skrive, alltid klare hvis det kommer en kunde forbi. Lillesøster på bare 2 år ligger i en pappeske, med en liten leke for å underholde seg selv.

Victor ble operert forrige uke og er bedre nå. Når vi besøkte han, han var sulten, og han spiste fornøyd mens vi snakket om fotball.

David på 13 årbrakk armen sin på skolen mens han spilte basket sammen med noen venner. De er 8 søsken, og moren hans forlot dem i fjor. Nå bor David sammen med søsknene sine, faren og stemoren sin. De jobber med å selge piratkopierte filmer på gata.

David ble operert og er nå hjemme igjen. Stemoren til David ringte oss og ba oss sende en stor takk til alle som støttet familien.

Et annet barn som har fått søttte er Roger, han er 9 år, og ble innlagt på sykehuset med bukhinnebetennelse (peritonitt). Han har 5 søsken. Moren jobber som vaskehjelp og faren (som bruker krykker) selger plastposer på gata. Moren til Roger fortalte oss at hun ikke tjener nok til å ta seg av alle barna sine. Når vi snakket med henne var hun sammen med det yngste barnet sitt, en liten baby på 5 måneder. Hun sa at det var en stor lettelse å få støtte til Rogers operasjon.

Vi har støttet også Samuel på 11 år.Han ble påkjørt når han var på vei hjem fra skolen. Sjåføren stakk fra stedet uten å hjelpe Samuel, og derfor er det ingen forsikring som kan betale operasjonen. Samuel fikk hjelp av klassekameratene sine som var i nærheten, og han ble kjørt med ambulanse fra kommunen Loayza til barnesykehuset i La Paz.

Samuel ligger nå på intensivavdelingen, og situasjonen hans er fortsatt kritisk.

Jhoselinpå 10 år fikk også støtte fra Rødstrupe, hun falt på vei til morens jobb og slo hodet mot et stein. Hun skulle hjelpe moren etter skole med å passe på småsøsknene. Moren til Jhoselin jobber med fisking og jordbruk i Manco Kapak-kommunen. Moren til Jhoselin er bekymret fordi det er ingen som kan hjelpe henne med å passe på de andre barna hennes mens hun er sammen med Jhoselin på sykehuset. Men hun venter på at alt skal gå bra med Jhoselin og andre barna som venter på henne.

 

Syv foreldreløse barn

Etter å ha lest en trist nyhet i avisen om 7 søsken som ble foreldreløse etter at moren og bestemoren døde, besøkte Rødstrupe dem. De mistet dessverre moren sin i fjor, og bestemoren tok seg av barna. Men for to måneder siden døde også bestemoren, og nå er det den...

Utdeling av rengjøringsartikler

Rødstrupe fortsetter å dele ut pakker med rengjøringsartikler som såpe, munnbind, alkohol til desinfisering og andre produkter til vask og rengjøring. Disse pakkene blir fortløpende delt ut av oss og av helsepersonale på utvalgte helsestasjoner til familier som har...

Hjelp til en liten engel

En liten gutt med Downs Syndrom som heter Antonio fikk dessverre COVID. Dette skjedde i en liten by i en tropisk del av Bolivia, hvor tilgang til medisiner og leger er mye mer begrenset enn i større byer. Det var vanskelige tider, for gutten ble syk akkurat når...

Gratulerer med dagen, Eirin

I dag fyller Eirin år, og Rødstrupe ønsker å sende en stor bursdagshilsen. Eirin har vært en viktig del av Rødstrupe helt siden starten, og var en av oss 3 som var med på å grunnlegge den frivillige organisasjonen i 2011. Hun har vært i Bolivia og sett med egne øyne...

Personlig Verneutstyr (PVU)​ til helsesenter i La Paz

Takket være din støtte har Rødstrupe kunnet donere en pakke med personlig verneutstyr til arbeiderne på et helsesenter i La Paz. Dette er personene som deler ut posene med hygieneartikler som vi laget tidligere. Ettersom de er mye i direkte kontakt med familier er det...
Rødstrupe logo

Hjelp oss å hjelpe

Hansinegata 15, 3140 Nøtterøy