Hvordan fyller vi matposene?

21. sep 2020

Vi i Rødstrupe har delt ut mange matposer i løpet av de siste månedene. Med strenge restriksjoner og karantene i Bolivia har situasjonen vært svært vanskelig for de som jobber på gata. Og situasjonen har ikke blitt bedre, og derfor håper vi å kunne fortsette å distribuere disse posene.

Så langt det er mulig handler vi fra små produsenter eller gateselgere, slik at også innkjøpene blir en måte å støtte de som trenger det.

Slik handler vi

Slik er en vanlig handlerunde for oss når vi forbereder posene vi deler ut:

  • Først finner vi en gateselger som selger handleposer. Disse er vanligvis laget av resirkulerte mel- og rissekker, litt større enn en vanlig plastpose, og svært slitesterke. Vi kjøper 1-2 dusin av disse.
  • Neste stopp er en butikk som distribuerer tørrvarer. Der handler vi næringsrike matvarer som er vanlig å bruke i Bolivia. Noen er kjent også i Norge, f.eks. quinoa, ris, linser, bønner, mais og sesamfrø. Andre produkter er mer bolivianske, som chuño-mel (en type potetmel), cañahua (ligner på quinoa) og annet. Her kjøper vi også 1-2 dusin av hver, avhengig av hvor mange poser vi skal fylle.
  • Deretter ser vi etter noen en grønnsaksselger (helst noen som sitter på gata). Vi kjøper et lite utvalg av grønnsaker og poteter, og lager en liten pakke til hver av posene.
  • Hvis vi skal dele ut posene med én gang hender det vi kjøper melk og yoghurt. Det er viktig å passe på at disse ikke blir liggende for lenge i varmen og sola.
  • Til sist fyller vi posen med andre dagligvarer som stekeolje, te-poser, litt kakao, smør og syltetøy og kanskje noe søtt til dessert.

Selve utdelingen gjør vi ved å kjøre eller gå rundt i La Paz og ser etter familier eller barn som sitter på fortauet og selger noe. Gleden og overraskelsen er alltid en hyggelig påminnelse om at dette er noe som kommer godt med i en tøff hverdag.

Hver pose har en verdi på ca. 200 kroner, og hvis du ønsker å støtte Rødstrupes prosjekter kan du sende et valgfritt beløp til vårt VIPPS-nummer 574863.

Takk for støtten

https://youtu.be/ZB6NLFWEJzY Hver og en av dere som støtter Rødstrupe gjør en stor forskjell for vårt arbeid i Bolivia. Det betyr utrolig mye for oss, og denne gangen vil vi rette en ekstra stor takk til Bakketun folkehøgskole, som igjen har sendt et hyggelig bidrag....

Hvordan fyller vi matposene?

Vi i Rødstrupe har delt ut mange matposer i løpet av de siste månedene. Med strenge restriksjoner og karantene i Bolivia har situasjonen vært svært vanskelig for de som jobber på gata. Og situasjonen har ikke blitt bedre, og derfor håper vi å kunne fortsette å...

Utdanningen flyttes fra klasserom til radio og TV

Hver tirsdag og torsdag kl. 15:00 blir alle hjemmene i Copacabana – ved Titikakasjøen – koblet sammen i et og samme nettverk. På markedet, på stranda og i hjemmene stiller alle sine radioer og TV-er på samme kanal. Og det er fordi «Aprendemos en casa» (Vi lærer...

Hvem laget 50 middager for Rødstrupe?

Her presenterer vi litt bakgrunnshistorie for de 50 middagene vi delte ut forrige uke. Initiativet kom fra en mor som befinner seg i en komplisert situasjon for øyeblikket. Hun trenger en hasteoperasjon, og det er planlagt at hun skal innlegges og opereres...

50 middager for å spre håp

Det finnes alltid flere måter man kan hjelpe. Rødstrupe har delt ut 50 porsjoner med mat til trengende på gaten i La Paz. Vi vil rette en spesiell takk til Andrea og familien hennes, som har samarbeidet med oss for å gjøre denne aktiviteten mulig. Solidaritet og...
Rødstrupe logo

Hjelp oss å hjelpe

Hansinegata 15, 3140 Nøtterøy