Rødstrupes julekampanje 2022

6. des 2022

I år skal Rødstrupe reise til en landsby i La Paz-regionen for å bringe julen til barna. Vi skal dele ut leker, siden ikke alle har sjansen til å feire. Utenom lekene ønsker vi å lage varm sjokolade med julekake slik at barna har det hyggelig, på samme måte som i fjor i Peñas.

I Bolivia er virkeligheten på landet veldig forskjellig fra storbyene, og spesielt forskjellig fra det man opplever i Europa. Barn må gå langt for å komme til skolen. Det er heller ikke vanlig å ikke ha tilgang til vann og strøm. Landsbyene deler vanligvis en felles kran som deles mellom alle innbyggerne.

Dette er kompliserte og vanskelige situasjoner som ingen barn skal trenge å oppleve.

Utdelingen av lekene er planlagt til 25. desember. Vi har bestilt hundrevis av treleker, inkludert biler, lastebiler og dyr. Lekene er håndlaget i tre og helt økologiske. Bedriften som lager dem har sitt verksted på El Alto. Siden det er en familiebedrift er støtten til lekene dobbel – først til produsentene og deretter til barna.

Et treleketøy stimulerer luktesansen. I motsetning til plast som ikke lukter noe, kommer trelekens lukt fra typen tre den ble laget av, og av bivoksen som de er dekket med for å beskytte leken og barnets hud.

Familieverkstedet

Familien som produserer lekene har sendt oss følgende beskrivelse av sitt arbeid:

Trelekene vi lager i vårt familieverksted, har flere prinsipper.

For det første: ta vare på jorden. Vi har stor tro på at treleker tar vare på jorden. Et treleketøy som har fullført sin levetid går i oppløsning og bli til jord i løpet av 3-4 år.

For det andre: den er laget av edelt materiale. Det er et leketøy som stimulerer berøringssansen hos de minste, med sine forskjellige typer teksturer, den uregelmessige formen på treet, treets årringer, det enkle designet og uten sterke farger tillater hvile for barnets øyne.

Et treleketøy stimulerer luktesansen. I motsetning til plast som ikke lukter noe, kommer trelekens lukt fra typen tre den ble laget av, og av bivoksen som de er dekket med for å beskytte leken og barnets hud.

Det inviterer til å leke med kroppen, bevege seg, bøye seg ned, bære det, slippe det ned en rampe.

Leketøy av tre inviterer til pleie, og til å reparere det hjemme hvis noe skulle skje. Tre kan repareres med husholdningsmaterialer.

Med barn fra 6 måneder til 2 år, stimuleres finmotorikken ved å plukke opp leken og leke med hjulene, den hjelper utviklingen av hånd-øye-koordinasjon, de kan putte den i munnen uten problemer siden de ikke har lakk, maling eller annen behandling som kan være skadelig.

Takk til alle som støtter oss

Vi håper at så mange som mulig kan hjelpe oss med å nå målet vårt. På denne måten bringer vi alle sammen julefeiringen til barna.

To ungdommer som trengte hjelp

For et par uker siden kom Rødstrupe i kontakt med en ungdom som trengte støtte til en blodoverføring som en del av behandlingen for en sykdom han har. Familien ønsker ikke at vi publiserer flere detaljer om sykdommen, noe vi selvfølgelig respekterer. Situasjonen hans...

Gratulerer med Norges nasjonaldag – En feiring av solidaritet og omsorg

I dag er en spesiell dag for alle nordmenn, for i dag feirer vi Norges nasjonaldag! Det er en tid for å samles, dele glede og være takknemlige for alt det vakre og unike som Norge har å tilby. I anledning denne gledelige begivenheten ønsker vi i Rødstrupe å sende våre...

Barnas dag og menneskerettigheter

Barnas dag, som i Bolivia feires 12. april hvert år, er en viktig anledning til å reflektere over barns rettigheter og situasjonen for barn i landet. Selv om mye gjøres for å beskytte barns rettigheter, er det fortsatt utfordringer som må løses. Ifølge FNs...

Slik er gateselgerens liv

De reiser fra små landsbyer til storbyen La Paz, for å selge det de kan. Det som karakteriserer mange bolivianske familier er at de, tross for vanskelige økonomiske situasjoner, jobber med å selge det de kan. Rødstrupe kjøper produktene deres for å distribuere til...

Julefeiring med håp for det nye året

For å starte dette nye året ønsker vi i Rødstrupe å dele julens opplevelser med dere. Takk til alle som har vært med på julekampanjen vår og som stoler på vårt arbeid. Vi startet planleggingen av Rødstrupes årlige julekampanje for noen måneder siden. Sammen med...
Rødstrupe logo

Hjelp oss å hjelpe

Hansinegata 15, 3140 Nøtterøy