Rødstrupes julekampanje 2022

6. des 2022

I år skal Rødstrupe reise til en landsby i La Paz-regionen for å bringe julen til barna. Vi skal dele ut leker, siden ikke alle har sjansen til å feire. Utenom lekene ønsker vi å lage varm sjokolade med julekake slik at barna har det hyggelig, på samme måte som i fjor i Peñas.

I Bolivia er virkeligheten på landet veldig forskjellig fra storbyene, og spesielt forskjellig fra det man opplever i Europa. Barn må gå langt for å komme til skolen. Det er heller ikke vanlig å ikke ha tilgang til vann og strøm. Landsbyene deler vanligvis en felles kran som deles mellom alle innbyggerne.

Dette er kompliserte og vanskelige situasjoner som ingen barn skal trenge å oppleve.

Utdelingen av lekene er planlagt til 25. desember. Vi har bestilt hundrevis av treleker, inkludert biler, lastebiler og dyr. Lekene er håndlaget i tre og helt økologiske. Bedriften som lager dem har sitt verksted på El Alto. Siden det er en familiebedrift er støtten til lekene dobbel – først til produsentene og deretter til barna.

Et treleketøy stimulerer luktesansen. I motsetning til plast som ikke lukter noe, kommer trelekens lukt fra typen tre den ble laget av, og av bivoksen som de er dekket med for å beskytte leken og barnets hud.

Familieverkstedet

Familien som produserer lekene har sendt oss følgende beskrivelse av sitt arbeid:

Trelekene vi lager i vårt familieverksted, har flere prinsipper.

For det første: ta vare på jorden. Vi har stor tro på at treleker tar vare på jorden. Et treleketøy som har fullført sin levetid går i oppløsning og bli til jord i løpet av 3-4 år.

For det andre: den er laget av edelt materiale. Det er et leketøy som stimulerer berøringssansen hos de minste, med sine forskjellige typer teksturer, den uregelmessige formen på treet, treets årringer, det enkle designet og uten sterke farger tillater hvile for barnets øyne.

Et treleketøy stimulerer luktesansen. I motsetning til plast som ikke lukter noe, kommer trelekens lukt fra typen tre den ble laget av, og av bivoksen som de er dekket med for å beskytte leken og barnets hud.

Det inviterer til å leke med kroppen, bevege seg, bøye seg ned, bære det, slippe det ned en rampe.

Leketøy av tre inviterer til pleie, og til å reparere det hjemme hvis noe skulle skje. Tre kan repareres med husholdningsmaterialer.

Med barn fra 6 måneder til 2 år, stimuleres finmotorikken ved å plukke opp leken og leke med hjulene, den hjelper utviklingen av hånd-øye-koordinasjon, de kan putte den i munnen uten problemer siden de ikke har lakk, maling eller annen behandling som kan være skadelig.

Takk til alle som støtter oss

Vi håper at så mange som mulig kan hjelpe oss med å nå målet vårt. På denne måten bringer vi alle sammen julefeiringen til barna.

Julefeiring med håp for det nye året

For å starte dette nye året ønsker vi i Rødstrupe å dele julens opplevelser med dere. Takk til alle som har vært med på julekampanjen vår og som stoler på vårt arbeid. Vi startet planleggingen av Rødstrupes årlige julekampanje for noen måneder siden. Sammen med...

Rødstrupes julekampanje 2022

https://youtu.be/Two5GP3O-Ws Som dere sikkert husker reiste Rødstrupe til Peñas i fjor for å feire jul med mer enn 600 barn og voksne. I år har vi valgt å gjøre det samme i 4 landsbyer i et område som heter Luribay. Denne 24. desember skal vi reise 4 timer for å dele...

Lange dager for barn på gatene i La Paz

Rundt omkring i byen La Paz ser vi ofte små barn som jobber sammen med sine mødre og fedre. De selger gjerne frukt, godteri eller annet småtteri i et forsøk på å tjene noen kroner på en ærlig måte. Sterk sol eller regnvær er ingen hindring for disse familienes...

En lang vei til behandling

Det er komplisert og trist at det på grunn av økonomisk situasjon er foreldre som ikke kan få tilgang til medisinsk behandling i Bolivia. Dette er tilfellet for en familie som bor i Trinidad. En alenemor med tre barn på 4, 7 og 8 år fortalte oss at hennes eldste...

Flott feiring av barn i Øst-Bolivia

Det er fint å møte mennesker som deler de samme målene som oss, nemlig å gi glede til barn. Vi fikk muligheten å delta på en aktivitet for å feire barn fra 4 kommuner som har store økonomiske og sosiale utfordringer, takket være et samarbeid med Marina Salazar. Hun...
Rødstrupe logo

Hjelp oss å hjelpe

Hansinegata 15, 3140 Nøtterøy