Samarbeid med La Taika

4. mai 2017

Rødstrupe ønsker å starte denne nye måneden med å presentere en ny, flott samarbeidspartner: La Taika, som blir med oss i vårt program om Kunst, Kultur og Menneskerettigheter. La Taika er en organisasjon rettet mot barn. Grunntanken deres er at «vi alle lærer av andre, og alle har noe å tilby fellesskapet»

Navnet «La Taika» betyr Moren, og er en referanse til Moder Jord, som gir oss livsgrunnlag og som vi også må passe på og holde i live.

La Taika er grunnlagt av Frank Arbelo og Laura Salazar.

Frank Arbelo

_auto_generated_thumb_ Han har deltatt i ulike konkurranser og biennaler som BiCeBe, Bienal Internacional del Cartel de México, Warszawa-biennalen, Colorado International Invitational Poster Exhibition, Golden Bee Moskva Shenzhen-biennalen, Fete du Graphisme og Poster for Tomorrow. Hans arbeid vises i bøkene Latin American Graphic Design og Ilustration Now 4 (Taschen).

I 2014 var han en del av Graphic Dessert, Diseño e Ilustración Bolivianos, Tokyo, Japan. I 2015 holdt han en plakat-workshop på Ecole Intuit-Lab i Paris.

Som en tegneserieskaper var han redaktør av bladet Crash!!, boken La Fiesta Pagana og medredaktør av tidsskriftet Suda Mery K.

I 2012 utga han Da jeg forlot Havanna, som samler hans korte tegneserier opprinnelig publisert i ulike tidsskrifter, og i 2016 ble Justicia Poética, en grafisk roman skrevet av Pablo De Santis og opprinnelig publisert i bladet Fierro fra Argentina, utgitt. For tiden illustrerer han regelmessig i den bolivianske avisen La Razon.

Laura Salazar

_auto_generated_thumb_ Psykopedagog, utdannet ved Universidad Mayor de San Andrés. Jobbet med barn og ungdom i La Paz og El Alto, med Yrkesveiledning, Psykopedagogisk Veiledning og Seksuell og reproduktiv helse og rettigheter.

I perioden 1997 til 2004 jobbet hun med kultur, som direktør for Espacio Simón I. Patiño, og som ansvarlig for kunstgalleriet til kunstskolen Academia Nacional de Bellas Artes, der hun også holdt forelesninger om forskningsmetoder og kunstteori.

Fra 2011 til 2016 jobbet hun som psykopedagog på Etnografisk museum (Museo Nacional de Etnografía y Folklore – MUSEF), som ansvarlig for kunstverksted for barn og ungdom, samt arbeidsmøter for skolelærere.

Hennes lærer Marta Cajías innviet henne i tekstilenes verden gjennom 5 år. For tiden jobber hun som lærer på Vev-verksteded «Marta Cajías». Samtidig jobber hun selvstendig i det kreative rommet «La Taika», der hun underviser barn, unge og voksne i kunst og kreativitet.

Mer informasjon

For mer informasjon om Rødstrupe, La Taika eller vårt prosjekt om Kunst, Kultur og Menneskerettigheter, ta gjerne kontakt med oss eller besøk Facebook-siden til La Taika.

Kaffekampanje

Hva føler du når du drikker en god kopp kaffe? Glede, positivitet, energi? Du kan dele disse følelsene med noen i Bolivia med en symbolsk kopp kaffe. Den symbolske kaffen blir til mat, klær eller medisiner til en som virkelig trenger det. Send oss et valgfritt beløp...

Folk trenger å vite at de ikke er alene

Antallet tilfeller av COVID-19 øker dessverre kraftig i Bolivia. Tilgangen til medisiner, behandling og sykehusplasser er nå svært begrenset. Vi i Rødstrupe synes derfor det er ekstra viktig å fortsette med utdelingen av våre matposer. Det er en liten men viktig hjelp...

Vi begynner året med gode nyheter

Vi begynner det nye året med noen gode nyheter. Vi har støttet to familier som har hatt en ekstra vanskelig tid i desember. En far på El Alto måtte legges inn på sykehus i begynnelsen av desember. Han hadde Facialisparese (delvis lammelse av ansiktet), og var svært...

Bursdagsfeiring for Rødstrupe

Denne 19. desember var bursdagen til grunnleggeren av Rødstrupe, og hun ønsket å gjøre en fin aktivitet på dagen. I samarbeid med en kontakt i Cochabamba har Rødstrupe kjøpt 50 middager som er delt ut på gata i Cochabamba, og de neste dagene skal vi gjøre det samme i...

Rødstrupes Juleposer 2020

Rødstrupe ønsker å gi noen av familiene på gata i La Paz en litt bedre jul, og derfor forbereder vi – akkurat som tidligere år –juleposer med matvarer som vi deler ut i desember. Juleposene inneholder næringsrik mat som quinoa, fullkornsris, linser, havregryn og andre...
Rødstrupe logo

Hjelp oss å hjelpe

Hansinegata 15, 3140 Nøtterøy