Samarbeid med La Taika

4. mai 2017

Rødstrupe ønsker å starte denne nye måneden med å presentere en ny, flott samarbeidspartner: La Taika, som blir med oss i vårt program om Kunst, Kultur og Menneskerettigheter. La Taika er en organisasjon rettet mot barn. Grunntanken deres er at «vi alle lærer av andre, og alle har noe å tilby fellesskapet»

Navnet «La Taika» betyr Moren, og er en referanse til Moder Jord, som gir oss livsgrunnlag og som vi også må passe på og holde i live.

La Taika er grunnlagt av Frank Arbelo og Laura Salazar.

Frank Arbelo

_auto_generated_thumb_ Han har deltatt i ulike konkurranser og biennaler som BiCeBe, Bienal Internacional del Cartel de México, Warszawa-biennalen, Colorado International Invitational Poster Exhibition, Golden Bee Moskva Shenzhen-biennalen, Fete du Graphisme og Poster for Tomorrow. Hans arbeid vises i bøkene Latin American Graphic Design og Ilustration Now 4 (Taschen).

I 2014 var han en del av Graphic Dessert, Diseño e Ilustración Bolivianos, Tokyo, Japan. I 2015 holdt han en plakat-workshop på Ecole Intuit-Lab i Paris.

Som en tegneserieskaper var han redaktør av bladet Crash!!, boken La Fiesta Pagana og medredaktør av tidsskriftet Suda Mery K.

I 2012 utga han Da jeg forlot Havanna, som samler hans korte tegneserier opprinnelig publisert i ulike tidsskrifter, og i 2016 ble Justicia Poética, en grafisk roman skrevet av Pablo De Santis og opprinnelig publisert i bladet Fierro fra Argentina, utgitt. For tiden illustrerer han regelmessig i den bolivianske avisen La Razon.

Laura Salazar

_auto_generated_thumb_ Psykopedagog, utdannet ved Universidad Mayor de San Andrés. Jobbet med barn og ungdom i La Paz og El Alto, med Yrkesveiledning, Psykopedagogisk Veiledning og Seksuell og reproduktiv helse og rettigheter.

I perioden 1997 til 2004 jobbet hun med kultur, som direktør for Espacio Simón I. Patiño, og som ansvarlig for kunstgalleriet til kunstskolen Academia Nacional de Bellas Artes, der hun også holdt forelesninger om forskningsmetoder og kunstteori.

Fra 2011 til 2016 jobbet hun som psykopedagog på Etnografisk museum (Museo Nacional de Etnografía y Folklore – MUSEF), som ansvarlig for kunstverksted for barn og ungdom, samt arbeidsmøter for skolelærere.

Hennes lærer Marta Cajías innviet henne i tekstilenes verden gjennom 5 år. For tiden jobber hun som lærer på Vev-verksteded «Marta Cajías». Samtidig jobber hun selvstendig i det kreative rommet «La Taika», der hun underviser barn, unge og voksne i kunst og kreativitet.

Mer informasjon

For mer informasjon om Rødstrupe, La Taika eller vårt prosjekt om Kunst, Kultur og Menneskerettigheter, ta gjerne kontakt med oss eller besøk Facebook-siden til La Taika.

Syv foreldreløse barn

Etter å ha lest en trist nyhet i avisen om 7 søsken som ble foreldreløse etter at moren og bestemoren døde, besøkte Rødstrupe dem. De mistet dessverre moren sin i fjor, og bestemoren tok seg av barna. Men for to måneder siden døde også bestemoren, og nå er det den...

Utdeling av rengjøringsartikler

Rødstrupe fortsetter å dele ut pakker med rengjøringsartikler som såpe, munnbind, alkohol til desinfisering og andre produkter til vask og rengjøring. Disse pakkene blir fortløpende delt ut av oss og av helsepersonale på utvalgte helsestasjoner til familier som har...

Hjelp til en liten engel

En liten gutt med Downs Syndrom som heter Antonio fikk dessverre COVID. Dette skjedde i en liten by i en tropisk del av Bolivia, hvor tilgang til medisiner og leger er mye mer begrenset enn i større byer. Det var vanskelige tider, for gutten ble syk akkurat når...

Gratulerer med dagen, Eirin

I dag fyller Eirin år, og Rødstrupe ønsker å sende en stor bursdagshilsen. Eirin har vært en viktig del av Rødstrupe helt siden starten, og var en av oss 3 som var med på å grunnlegge den frivillige organisasjonen i 2011. Hun har vært i Bolivia og sett med egne øyne...

Personlig Verneutstyr (PVU)​ til helsesenter i La Paz

Takket være din støtte har Rødstrupe kunnet donere en pakke med personlig verneutstyr til arbeiderne på et helsesenter i La Paz. Dette er personene som deler ut posene med hygieneartikler som vi laget tidligere. Ettersom de er mye i direkte kontakt med familier er det...
Rødstrupe logo

Hjelp oss å hjelpe

Hansinegata 15, 3140 Nøtterøy