Samarbeid med La Taika

4. mai 2017

Rødstrupe ønsker å starte denne nye måneden med å presentere en ny, flott samarbeidspartner: La Taika, som blir med oss i vårt program om Kunst, Kultur og Menneskerettigheter. La Taika er en organisasjon rettet mot barn. Grunntanken deres er at «vi alle lærer av andre, og alle har noe å tilby fellesskapet»

Navnet «La Taika» betyr Moren, og er en referanse til Moder Jord, som gir oss livsgrunnlag og som vi også må passe på og holde i live.

La Taika er grunnlagt av Frank Arbelo og Laura Salazar.

Frank Arbelo

_auto_generated_thumb_ Han har deltatt i ulike konkurranser og biennaler som BiCeBe, Bienal Internacional del Cartel de México, Warszawa-biennalen, Colorado International Invitational Poster Exhibition, Golden Bee Moskva Shenzhen-biennalen, Fete du Graphisme og Poster for Tomorrow. Hans arbeid vises i bøkene Latin American Graphic Design og Ilustration Now 4 (Taschen).

I 2014 var han en del av Graphic Dessert, Diseño e Ilustración Bolivianos, Tokyo, Japan. I 2015 holdt han en plakat-workshop på Ecole Intuit-Lab i Paris.

Som en tegneserieskaper var han redaktør av bladet Crash!!, boken La Fiesta Pagana og medredaktør av tidsskriftet Suda Mery K.

I 2012 utga han Da jeg forlot Havanna, som samler hans korte tegneserier opprinnelig publisert i ulike tidsskrifter, og i 2016 ble Justicia Poética, en grafisk roman skrevet av Pablo De Santis og opprinnelig publisert i bladet Fierro fra Argentina, utgitt. For tiden illustrerer han regelmessig i den bolivianske avisen La Razon.

Laura Salazar

_auto_generated_thumb_ Psykopedagog, utdannet ved Universidad Mayor de San Andrés. Jobbet med barn og ungdom i La Paz og El Alto, med Yrkesveiledning, Psykopedagogisk Veiledning og Seksuell og reproduktiv helse og rettigheter.

I perioden 1997 til 2004 jobbet hun med kultur, som direktør for Espacio Simón I. Patiño, og som ansvarlig for kunstgalleriet til kunstskolen Academia Nacional de Bellas Artes, der hun også holdt forelesninger om forskningsmetoder og kunstteori.

Fra 2011 til 2016 jobbet hun som psykopedagog på Etnografisk museum (Museo Nacional de Etnografía y Folklore – MUSEF), som ansvarlig for kunstverksted for barn og ungdom, samt arbeidsmøter for skolelærere.

Hennes lærer Marta Cajías innviet henne i tekstilenes verden gjennom 5 år. For tiden jobber hun som lærer på Vev-verksteded «Marta Cajías». Samtidig jobber hun selvstendig i det kreative rommet «La Taika», der hun underviser barn, unge og voksne i kunst og kreativitet.

Mer informasjon

For mer informasjon om Rødstrupe, La Taika eller vårt prosjekt om Kunst, Kultur og Menneskerettigheter, ta gjerne kontakt med oss eller besøk Facebook-siden til La Taika.

Hvordan fyller vi matposene?

Vi i Rødstrupe har delt ut mange matposer i løpet av de siste månedene. Med strenge restriksjoner og karantene i Bolivia har situasjonen vært svært vanskelig for de som jobber på gata. Og situasjonen har ikke blitt bedre, og derfor håper vi å kunne fortsette å...

Utdanningen flyttes fra klasserom til radio og TV

Hver tirsdag og torsdag kl. 15:00 blir alle hjemmene i Copacabana – ved Titikakasjøen – koblet sammen i et og samme nettverk. På markedet, på stranda og i hjemmene stiller alle sine radioer og TV-er på samme kanal. Og det er fordi «Aprendemos en casa» (Vi lærer...

Hvem laget 50 middager for Rødstrupe?

Her presenterer vi litt bakgrunnshistorie for de 50 middagene vi delte ut forrige uke. Initiativet kom fra en mor som befinner seg i en komplisert situasjon for øyeblikket. Hun trenger en hasteoperasjon, og det er planlagt at hun skal innlegges og opereres...

50 middager for å spre håp

Det finnes alltid flere måter man kan hjelpe. Rødstrupe har delt ut 50 porsjoner med mat til trengende på gaten i La Paz. Vi vil rette en spesiell takk til Andrea og familien hennes, som har samarbeidet med oss for å gjøre denne aktiviteten mulig. Solidaritet og...

Pause i konfliktene – blokadene er åpnet

August vil gå inn i historien som tiden da Bolivia ble angrepet og ydmyket av et meningsløst krav. Landet ble lammet av blokadene som ble betalt og organisert av organisasjoner som fulgte et partislagord snarere enn et sosialt krav. Kampen var om innkalling til...
Rødstrupe logo

Hjelp oss å hjelpe

Hansinegata 15, 3140 Nøtterøy