Samarbeid med La Taika

4. mai 2017

Rødstrupe ønsker å starte denne nye måneden med å presentere en ny, flott samarbeidspartner: La Taika, som blir med oss i vårt program om Kunst, Kultur og Menneskerettigheter. La Taika er en organisasjon rettet mot barn. Grunntanken deres er at «vi alle lærer av andre, og alle har noe å tilby fellesskapet»

Navnet «La Taika» betyr Moren, og er en referanse til Moder Jord, som gir oss livsgrunnlag og som vi også må passe på og holde i live.

La Taika er grunnlagt av Frank Arbelo og Laura Salazar.

Frank Arbelo

_auto_generated_thumb_ Han har deltatt i ulike konkurranser og biennaler som BiCeBe, Bienal Internacional del Cartel de México, Warszawa-biennalen, Colorado International Invitational Poster Exhibition, Golden Bee Moskva Shenzhen-biennalen, Fete du Graphisme og Poster for Tomorrow. Hans arbeid vises i bøkene Latin American Graphic Design og Ilustration Now 4 (Taschen).

I 2014 var han en del av Graphic Dessert, Diseño e Ilustración Bolivianos, Tokyo, Japan. I 2015 holdt han en plakat-workshop på Ecole Intuit-Lab i Paris.

Som en tegneserieskaper var han redaktør av bladet Crash!!, boken La Fiesta Pagana og medredaktør av tidsskriftet Suda Mery K.

I 2012 utga han Da jeg forlot Havanna, som samler hans korte tegneserier opprinnelig publisert i ulike tidsskrifter, og i 2016 ble Justicia Poética, en grafisk roman skrevet av Pablo De Santis og opprinnelig publisert i bladet Fierro fra Argentina, utgitt. For tiden illustrerer han regelmessig i den bolivianske avisen La Razon.

Laura Salazar

_auto_generated_thumb_ Psykopedagog, utdannet ved Universidad Mayor de San Andrés. Jobbet med barn og ungdom i La Paz og El Alto, med Yrkesveiledning, Psykopedagogisk Veiledning og Seksuell og reproduktiv helse og rettigheter.

I perioden 1997 til 2004 jobbet hun med kultur, som direktør for Espacio Simón I. Patiño, og som ansvarlig for kunstgalleriet til kunstskolen Academia Nacional de Bellas Artes, der hun også holdt forelesninger om forskningsmetoder og kunstteori.

Fra 2011 til 2016 jobbet hun som psykopedagog på Etnografisk museum (Museo Nacional de Etnografía y Folklore – MUSEF), som ansvarlig for kunstverksted for barn og ungdom, samt arbeidsmøter for skolelærere.

Hennes lærer Marta Cajías innviet henne i tekstilenes verden gjennom 5 år. For tiden jobber hun som lærer på Vev-verksteded «Marta Cajías». Samtidig jobber hun selvstendig i det kreative rommet «La Taika», der hun underviser barn, unge og voksne i kunst og kreativitet.

Mer informasjon

For mer informasjon om Rødstrupe, La Taika eller vårt prosjekt om Kunst, Kultur og Menneskerettigheter, ta gjerne kontakt med oss eller besøk Facebook-siden til La Taika.

Barnas Dag i Bolivia – 12. april

12. april hvert år er Barnas Dag i Bolivia. Dagen ble innstiftet 11. april 1955 av president Dr. Víctor Paz Estensoro. På denne måten fulgte Bolivia anbefalingene fra Organisasjonen for amerikanske stater (OAS) og UNICEF, som 12. april 1952 hadde utarbeidet...

Flere matposer til de som trenger det

Covid-pandemien fortsetter å gjøre livet vanskelig for de fleste av verdens beboere, og det ser ikke ut til at situasjonen kommer til å bedre seg med det første. Som det dessverre ofte blir er det de svakeste og mest utsatte som er dårligst stilt til å møte problemer....

Fjernundervisning på gata i La Paz

Et bilde av et barn som har fjernundervisning, mens moren jobber med å selge biosikkerhetsmateriale på gatene i La Paz, begynte nylig å sirkulere på sosiale medier og i bolivianske aviser. Moren til barnet holder mobiltelefonen for å hjelpe sitt barn for at han skal...

Matutdeling – håp og hengivenhet

Vi er i de første ukene av skoleåret her i Bolivia, og mange foreldre bekymrer seg for internett og elektroniske enheter slik at barna deres kan få virtuell undervisning. Ikke alle har mobiltelefon, eller penger å betale for internett, og i tillegg er mange bekymret...

«Det er som en krigssone» sier lege om sykehusene i La Paz.

Det er mangel på medisiner og sykehuspersonale, og stadig flere familier mister sine kjære som følge av Coronaviruset. «De som kan bli hjemme bør holde seg hjemme, for sykehusene er som krigssoner» - med slike ord beskriver Alejandro Enríques situasjonen på sykehuset...
Rødstrupe logo

Hjelp oss å hjelpe

Hansinegata 15, 3140 Nøtterøy