Skriftstørrelse

Om Rødstrupe

Vi er en norsk-boliviansk gruppe som har et ønske om å utnytte våre utdannelse for å hjelpe barn som har det vanskelig i Bolivia. Vi har alle god kjennskap til Bolivia (to av oss bor fast i Bolivia), og i løpet av disse årene har vi sett at behovet for hjelp er enormt i mange deler av landet, både langsiktig humanitær hjelp, og øyeblikkelig hjelp i forbindelse med ulykker eller naturkatastrofer.

Det føles ikke rettferdig å daglig gå forbi små barn som jobber på gaten, eller som pusser sko til langt på kvelden for å kunne ta med litt mat hjem til sine søsken. Og man føler seg maktesløs når man hører om foreldre som må ta syke eller skadete barn ut fra sykehusene fordi de ikke har midler til å betale for behandlingen. Dette er bare noen få eksempler på alle de hjerteskjærende sjebnene man kan se og høre om hver dag i Bolivia, og vårt ønske er å bidra med å gjøre livet litt lettere for noen av disse barna.

 

Joanne Maidana

Utdannet jurist i Bolivia, med hovedvekt på menneskerettigheter.

Som bolivianer vokste jeg opp uten å kjenne til noen annen virkelighet enn den jeg kunne se på gatene i Bolivia hver dag. Jeg ønsket å studere jus for å kunne gjøre min del i å forbedre situasjonen i Bolivia, men som i mange utviklingsland har Bolivia enda et langt stykke å gå når det gjelder demokrati og menneskerettigheter, men etter å blitt kjent med det norske samfundet oppdaget jeg at det er mulig å nå disse målene. Derfor spesialiserer jeg meg på menneskerettigheter og internasjonal jus. Livet går fort, og jeg vil ikke sitte på sidebenken, for til tross for alle de daglige problemene som Bolivia møter, har jeg sett at vi alle kjemper for et bedre liv, og alltid har tid til et lite smil. 

 

Johan Wagenheim

 Utdannet arkitekt i Bolivia.

Når man vokser opp i et land som Norge vet man selvfølgelig at det er mange som lever i en helt annen virkelighet enn det vi er vant til i Norge, og det er ikke uvanlig å se fattigdom på nyhetene. Men å se det med egne øyne, hver dag, hele året, det er noe helt annet, og det blir plutselig mye mer virkelig. 

 

Eirin Sivertsen

Det å bidra til å forbedre andre menneskers livskvalitet er noe som opptar meg, og som gir meg styrke. Ved å bruke de kunnskapene man sitter inne med, og å dele glede og kjærlighet, ta vare på åpenhet og medmenneskelighet er for meg en selvfølgelighet. Jeg har vokst opp i en liten bygd i Norge, men opp gjennom årene har både min nysgjerrighet, reiselyst og tilfeldigheter ført meg ut på mange reiser. Blandt dem La Paz, i Bolivia. Et vakkert land med sterke tradisjoner, stolte mennesker og en fascinerende kultur. Men også et land under sterk korrupsjon og politisk uenighet. Dette fører blandt annet til at mange familier lider langt under fattigdomsgrensen, barn må jobbe isteden for å leke, og medisinske behandlinger blir ikke fullført pga manglende økonomi, som ofte resulterer i dødsfall. Dette er ikke en verdi hverdag for et menneske. Som tobarnsmor, gift, og bosatt i Norge, ønsker jeg å trosse landegrensene, og hjelpe de som trenger det mest, barna.

 

Lotte-Marie Oustorp

Bachelor i Medievitenskap, med mange drømmer og ambisjoner

Jeg har selv sett med egne øyne at det finnes så altfor mange som lever under den ekstreme fattigdomsgrensen i Bolivia, og etter å ha vært volontør i landet i kun tre måneder, er det begrenset hva jeg som enkeltperson fikk bidratt med. Mitt engasjement er stort, derfor er det så flott å kunne fortsette å bidra gjennom Rødstrupe. Tilfeldighetene "førte" meg til dette spennende landet, med den ennå mer spennende og fargerike kulturen. Jeg lærte masse under mitt opphold, og fikk treffe masse spennende folk og derfor ønsker jeg å kunne gi masse mer tilbake.

 

Lars Christoffer Skogrand

Studerer til mastergrad i Religion, Society & Global Issues ved Menighetsfakultetet i Oslo

Jeg var så priviligert at jeg fikk lov til å jobbe nærmere et helt år som frivillig i Sør Amerika, både direkte som lærer og fotballtrener og litt mer på avstand som skribent, der iblant et halvt år i Bolivia. Jeg fikk mulighet til å komme tett på barn og voksne fra alle samfunnsgrupper, fattig som rik. Mange ser på fattige i utlandet som tiggere, mennesker sitter å ber om almisser og syter over livet. Virkeligheten er en helt annen, dette er mennesker akkurat som deg og meg. Mennesker som jobber hardt, men som har et liv vi vanskelig kan forestille oss. De trenger vår hjelp, og det skal vi huske på, men det er også mye vi kan lære fra de.

 

Kristin Ekberg Vik

Kristin Ekberg Vik, bachelor i utviklingsstudier

Jeg har alltid vært en optimistisk idealist med ønske å forandre verden; å ha en verden uten fattigdom, miljøkatastrofer og urettferdighet. Som barn bodde jeg tre år i Cochabamba, Bolivia. Der fikk jeg virkelig oppleve hvor urettferdig livet kan være. Som 22 åring flyttet jeg tilbake til Bolivia sammen med mannen min for å være frivillige ett år, og vi fikk se og oppleve mange triste skjebner. Men vi fikk også sett at det nytter å hjelpe, og at selv om man ikke kan hjelpe alle, så kan man hjelpe noen. Arbeidet Rødstrupe gjør forandrer menneskers liv, og jeg er stolt over å kunne være en del av dette arbeidet.

Del

Rødstrupe

 
Hva er Rødstrupe?

Hva er Rødstrupe?

Rødstrupe er en norsk-boliviansk organisasjon som jobber med hjelpeprosjekter i Bolivia. Hovedformålet vårt er formidling, påvirkningsarbeid og fremme av menneskerettigheter i Bolivia, med sikte på å oppmuntre og hjelpe til å forbedre livskvaliteten for familier på landsbygda, i marginale urbane områder og i byen for å styrke beskyttelsen av bolivianske barn, og redusere fattigdom gjennom utvikling og gjennomføring av aktiviteter og prosjekter.

Navnet Rødstrupe symboliserer styrken som til og med små individer kan vise når det er nødvendig, akkurat som fuglen med samme navn som gjerne overvintrer i det kalde klimaet i nord. Barn har en utrolig kapasitet til å vise styrke når det kreves, og til å komme videre til tross for motgangen som mange av dem møter. Og det betyr ikke at vi skal la dem klare seg selv, men at vi som voksne må vise en enda større styrke for å la barna leve som barn, og ikke bli innblandet i de voksnes verden for tidlig.

Les mer...

Logg Inn