Gode nyheter for helgen

Vi vil gjerne presentere en liten, hyggelig nyhet til helgen. Et mekanisk verskted på El Alto har laget en prototype av en mobil håndvask med pedaler. Denne kan settes opp på markeder eller andre steder der det samles mye folk, og kan gi bedre hygiene og lavare smitte i utsatte områder.

Les mer: Gode nyheter for helgen

En personlig takk fra borgermesteren for din støtte

Mange ganger synes vi det er vanskelig å vise hvor takknemlige vi er for at akkurat DU støtter oss. Rødstrupe mottar ingen form for fast støtte fra de offentlige eller fra andre organisasjoner, vi er en liten organisasjon der hver krone gjør en forskjell. Vi har mottatt en videohilsen fra borgermesteren i bydel Sør i La Paz, og han er svært takknemlig for alle som har hjulpet oss. Når man jobber med hjertet er ingenting umulig. Stol på oss, du forandrer liv!

Samtidig retter vi en spesiell takk til Eirin Sivertsen, som hjelper oss frivillig i Norge. Å ha en god venn og en person vi kan stole 100% på i Norge er uvurderlig for Rødstrupe.

Tunneler levert i La Paz

Takket være alle som har støttet oss, har den første desinfeksjonstunnelen nå blitt levert. Om noen dager er den andre klar, og blir satt opp på et marked i La Paz, slik at alle kan gå gjennom den før de handler. Med de strenge karantene-reglene i Bolivia er det nesten bare markedene som er åpne, og derfor også der flest mennesker samles. Supermarkeder er også åpne, men de er nå pålagt av myndighetene å installere slike tunneler selv.

Les mer: Tunneler levert i La Paz

Se hva vi har samlet så langt, og hvorfor det er viktig

Visste du at når du hjelper Rødstrupe med å kjøpe desinfiseringstunneler, hjelper du Bolivia med å redusere spredningen av coronaviruset? Og visste du at Rødstrupe også støtter et prosjekt som produserer mobile håndvasker som skal settes opp på markedene i La Paz og El Alto for å forbedre håndhygienen? I et land som er ekstremt sårbart for COVID-19 er forebygging svært viktig ettersom helsepersonell ikke har nødvendig utstyr hverken til seg selv eller til pasienter. Håndvask er en av de viktigste og mest effektive måtene å hindre smitte på, men i Bolivia er det nesten ikke tilgang til håndvask utenfor hjemmet, ettersom det er få kjøpesentre og steder med offentlig toalett.

Les mer: Se hva vi har samlet så langt, og hvorfor det er viktig

COVID-19-krisen: Bolivia trenger din hjelp

Som følge av spredningen av Coronavirus i Bolivia har Rødstrupe bestemt å kjøpe 2 desinfiseringstunneler. Vi har vært i kontakt med borgermesteren i La Paz, som skal hjelpe oss med transport og installasjon av disse tunnelene på strategiske steder i La Paz (sannsyligvis ved noen av de mange markedene). Disse tunnelene på 4x1.5 meter desinfiserer raskt en person som går gjennom, og vi håper de vil hjelpe byen med å redusere smitten av COVID-19. (Bildene er kun illustrasjonsbilder av lignende utstyr, vi skal publisere bilder av de bolivianske tunnelene så snart de er installert.)

Ønsker du å hjelpe? VIPPS et valgfritt beløp til Rødstrupe (574863), og merk det "COVID", så går hele beløpet til utgiftene til tunnelene.

Les mer: COVID-19-krisen: Bolivia trenger din hjelp

Ivanna strikker for Rødstrupe

Kan du tenke deg hvor fint det er å strikke drømmer og holde barn varme? Vel, Ivanna hjelper oss med å gjøre dette mulig med klærne hun lager til Rødstrupes babykasse. Hun er utdannet kokk men også en dyktig håndarbeider, og hun hekler nydelige jakker og bukser til de nyfødte. Slik fortsetter Rødstrupe å produsere babykasser som deles ut til nyfødte.

Les mer: Ivanna strikker for Rødstrupe

Underkategorier

Logg Inn